Viitorul nu îl creăm pentru noi, ci pentru copiii noștri.

Și tu poți sprijini programul național #EuAdopt în multe feluri. Poți oferi din timpul tău, ca voluntar. Poți oferi reduceri pentru părinții Comunității, dacă ai o afacere care are legătură cu copiii. Poți oferi mici donații.

Poți susține în multe feluri șansa copiilor pentru o educație mai bună și integrarea mai ușoară în familii unde să se dezvolte sănătos. Îți mulțumim! Implicarea ta face minuni pentru acești copii!


 

Devino VOLUNTAR!

Devino voluntarO vorbă spune că "voluntariatul este singura meserie pe care o poate face oricine, pentru că se face cu inima. Voluntariatul nu costă, însă te poate îmbogăți ca om !"

Poți să ne sprijini cu timpul tău sau cu cunostințele tale profesionale. Oricând familiile, sau doar copii din program au nevoie de un trainer cu experiență, sau de un fotograf, un designer inventiv, sau dacă te pricepi la promovarea în social media, traduceri din si în limba engleză, dacă iți place să scrii povești, sau dacă pur si simplu vrei să socializăm împreună, poți deveni VOLUNTAR #EuAdopt cu toate beneficiile programului

Trimite-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau contactează-ne la +40721 615 615 sau în pagina de CONTACT

 

Urmărește pagina de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile noastre.

Îți mulțumim pentru sprijin!


 

Redirecționează 3.5%!

Redirectioneaza 2lasuta

 Poți descărca formularul de aici: FORMULAR 3.5%

 

Și tu poți sprijini programele Fundației pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale prin redirecționarea unui procent de 3,5 % din impozitul pe venit! Ne vei ajuta pe noi să ne indeplinim scopul: furnizarea serviciilor sociale către diferite categorii de beneficiari (copii, vârstnici, adulți cu diferite probleme).

 

 

Ce ai de facut?

  • Descarci formularul atașat și îl completezi cu datele tale;

  • Semnează formularul și apoi ai următoarele opțiuni:

  • Fie îl trimiți prin poștă, cu scrisoare recomandată, către unitatea ANAF de care aparții

  • Fie îl trimiți prin curier sau poștă la adresa noastră și ne ocupăm noi de depunerea lui. (Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale, str. Cooperației, nr. 5B, sector 5, București)

    TRIMITE formularul completat, pâna la data de 31 IULIE 2019

 

Dacă tu nu poți redirecționa impozitul sau vrei să dai o mână de ajutor în plus, descarcă formularul atașat printează-l în mai multe exemplare și transmite-l colegilor, prietenilor și familiei și încurajează-i să redirecționeze.

Pentru mai multe informații despre programele noastre, te invităm să accesezi pagina www.fdss.ro

În baza Legii nr. 197/2012 privind asigurarea calitătii in domeniul serviciilor sociale, Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale este furnizor acreditat de servicii sociale (poziția 911) cu centre de zi pentru copii din grupuri vulnerabile licențiate (poziția 1223) și servicii sociale destinate persoanelor adulte, vârstnicilor (pozițiile 1220,1221,1222)

Dacă ai nevoie de ajutor, contactează-ne la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. și găsim o soluție împreună.

Îți mulțumim pentru sprijin!

 


 

Fă o donație!

doneazaÎți mulțumim pentru că iei în considerare această variantă de sprijin! Ajutorul tău, alături de voluntariat și redirecționarea a 3.5%, repezintă un ajutor atât pentru copiii, cât și pentru familiile din programul național #EuAdopt.

Sprijinul tău se regăsește în ședințele de psihoterapie de care beneficiază copiii sau în cursurile susținute de logopezi, în materialele informative clare pe care viitori părinți nu le aveau până recent și pe baza cărora vor putea adopta mai ușor, sau în numeroase alte activități la care te invităm cu plăcere, pentru a vedea cu ochii tăi cum sprijinuul tău se transformă în ceva concret!

Ne poți sprijini printr-o donație în contul RO43 BUCU 141 121 025 6071 RON, deschis la Alpha Bank Crângași.

Sau poți opta pentru o donație recurentă lunară de 10, 20 sau 50 RON prin Direct Debit (banca ta îți poate oferi toate detaliile).

 

Mai multe informații despre cum poți să ne ajuți găsești la telefon +031 426 15 62, int. 106 și în pagina de CONTACT.

Urmărește pagina noastră de Facebook pentru a fi la curent cu noutățile sau înscrie-te să primești newsletterul periodic.

Îți mulțumim pentru sprijin!

 

 

Numărul familiilor interesate de adopția unui copil în România este în creștere. Dacă și tu te-ai gândit la adopția unui copil, sigur ai căutat răspunsul la următoarele întrebări:

Ce presupune rolul de părinte adoptiv? 
Multă dragoste pentru copii, răbdare și angajamentul de a fi un bun părinte, ar răspunde părinții cărora le-am fost alături până acum în procesul de adopție.

Te-ai gândit că s-ar putea să ai nevoie de un salariu mare pentru a adopta? 
Nu trebuie să ai venituri mari însă suficiente pentru a crește un copil și totodată o inimă mare.

Te-ai gândit că trebuie să ai în proprietate o casă? 
Nu trebuie nici asta. Contractul de închiriere și viza de reședință sunt atuurile tale.

Te-ai întrebat dacă poți adopta ca și părinte singur? 
Da poți.

Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale prin programul național #EuAdopt își propune să te informeze corect și să te convingă prin servicii adaptate nevoilor tale că fiecare copil are dreptul să crească într-o familie iubitoare.

Încă de la prima ta vizită la Centrul pentru Asistență și Suport în Adopții care funcționează cu succes în cadrul programului #EuAdopt vei descoperi o abordare profesionistă și deontologică bazată pe experința noastră de peste 4 ani în adopții. Împreună, echipa noastră are cu mult peste 40 de ani de experiență în serviciile sociale, în special în protecția copilului. Ești pe mâini bune!
Pe baza experienței de până acum în lucrul cu peste 400 de familii am construit cu atenție la fiecare detaliu resursele informative pe care până acum trebuia să le cauți în diverse surse, niciodată centralizate.

Programul național #EuAdopt înseamnă:
✔ Portalul informativ www.euadopt.ro și pagina de Facebook
✔ Singura revistă din România dedicată adopției pe care tu o vei primi gratuit, 
✔ Centrul pentru Asistență și Suport în Adopții (pe scurt, C.A.S.A.),
✔ Comunitatea părinților și viitorilor părinți unde tu ca membru ai acces la cursuri și webinarii, la consiliere psihologică personalizată, dar și la servicii de urgență în anumite situații sau reduceri pentru babysitting și tabere.

✔ Materiale informative și suporturi de curs accesibile numai membrilor.

Un Manager de caz dedicat ție pe parcursul mai multor ani, cât consideri tu că ai nevoie, însoțit de asistenți sociali și psihologi, te va îndruma în relația cu autoritățile, cu asistenții maternali și va fi alături de tine mai ales când noul tău drum ca părinte va începe. Îți vom răspunde la ceea ce nimeni nu îți spune de obicei, uneori poate pentru că nu știai ce să întrebi.

Ca membru al Comunității părinților vei putea adresa orice temeri și vei primi răspuns de la profesioniștii noștri și de la ceilalți părinți inclusiv în grupul dedicat. Totul în deplină siguranță, pentru că vom semna încă de la prima noastră întâlnire un acord de confidențialitate prin care îți garantăm intimitatea informațiilor împărtășite. Fundația noastră este operator de date cu caracter personal.

Trebuie să știi că noi înțelegem adopția și prin perspectiva viitorilor părinți ca formă de împlinire a familiei, dar întotdeauna interesul superior al copiluluiu va prima, conform legii. Abordăm deschis cu tine problemele care sunt asociate de copii cu separarea și pierderea, dar și pe cele de atașament, încercând să identificăm în fiecare situație caracteristicile și abilitățile tale, care vor face ca procesul adopției să se finalizeze cu succes și încă o familie sănătoasă să ne devină prieteni.

Te așteptăm cu drag în C.A.S.A. #EuAdopt!

Logo final cu cerc

Subcategories

Programul național #EuAdopt este unul din multele rerulate cu succes de Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale. Încă de la înființare în anul 2009 am avut ca scop susţinerea, promovarea şi dezvoltarea de servicii sociale de calitate, pentru toate categoriile de beneficiari.

Valorile noastre -  NEDISCRIMINAREA  SOLIDARITATEA  TRANSPARENȚA  și  PROFESIONALISMUL  - ne ghidează în toate activitățile Fundației:
✔ activități de informare privind calitatea serviciilor sociale.
✔ susținerea elaborării de studii și cercetari în domeniul calității serviciiilor sociale.
✔ dezvoltarea activităților de advocacy și lobby în domeniul asistenței sociale.
✔ dezvoltarea de programe de pregătire pentru formele de exercitare independentă a profesiei de asistent social.

În vederea atingerii scopului pe care ni l-am fixat avem mereu în vedere următoarele obiective:
✔ Construim programe noi și inovatoare, cum este #EuAdopt, care să aibă un real și măsurabil beneficiu în viețile beneficiarilor.
✔ Promovăm furnizarea serviciilor sociale către toate categoriile de beneficiari la cel mai înalt nivel de calitate.
✔ Realizăm studii, cercetări, analize şi propuneri privind dezvoltarea sistemului de asistenţă socială prin susţinerea dezvoltării serviciilor sociale.
✔ Realizăm programe de formare continuă şi de evaluare a competenţelor pentru categoriile profesionale care activează în cadrul serviciilor sociale.
✔ Furnizăm servicii sociale de calitate pentru toate grupurile vulnerabile, precum şi inovaţii în domeniu sub forma proiectelor pilot.
✔ Stabilim standarde de calitate şi indicatori de performanţă pentru serviciile sociale.
✔ Promovăm şi întreţinem colaborarea în plan ştiinţific şi profesional cu alte fundaţii şi asociaţii cu obiect de activitate asemănător, din ţară şi din străinătate.
✔ Colaborarăm cu furnizori de servicii sociale, indiferent de forma de organizare, în vederea eficientizării activităţii acestora.
✔ Acordăm burse pentru studii, premii şi indemnizaţii personalului angajat sau ce urmează a fi angajat în cadrul serviciilor sociale.
✔ Organizăm evenimente, conferinţe, seminarii, congrese, simpozioane, expoziţii, inclusiv în vederea strângerii de fonduri.

Ca urmare a experienţei dobândite în dezvoltarea de servicii sociale Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale (F.D.S.S.) a fost acreditată ca furnizor de servicii sociale:
Din anul 2011 Fundaţia noastră a fost autorizată să furnizeze servicii pentru toţi actorii implicaţi în procedura adopţiei (copil adoptabil, persoana/familia adoptatoare, familia biologică şi comunitate).

Tot în anul 2011, în baza Deciziei nr. 362, fundaţia noastră a obţinut acreditarea ca furnizor de servicii sociale pentru Centrul de consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii, devenit astăzi Centrul pentru Asistență și Suport în Adopții, parte a programului național #EuAdopt.

În ceea ce priveşte experienţa acumulată în domeniul formării resursei umane din cadrul serviciilor sociale, încă din anul 2011 suntem avizați ca furnizor de formare profesională continuă de către Colegiul Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR) şi susţinem constant cursuri pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de dezvoltare profesională şi personală ale specialiştilor.

În anul 2012 am fost atorizați de către Oficiul Român pentru Adopţii, în temeiul Ordinului Nr. 574, să desfăşurăm servicii şi activităţi în domeniul adopţiei interne.

În anul 2013 F.D.S.S. a încheiat parteneriate de colaborare cu autorităţi publice în localitățile Runcu, Răcari, Piatra Olt, Drăgăneşti și altele, în vederea implementării „PROGRAMULUI INTEGRAT DE DEZVOLTARE COMUNITARĂ. ABORDARE EUROPEANĂ – SOLUŢIE LOCALĂ”, proiect de dezvoltare comunitară ce are drept scop creşterea capacităţii organizaţionale a instituţiilor publice locale în vederea planificării, dezvoltării şi furnizării de servicii sociale de calitate.

În cadrul F.D.S.S. funcționează din februarie 2014 Serviciul de Asistență Maternală care evaluează persoanele care doresc să devină asistenţi maternali profesionişti, activitate în care sunt implicaţi pentru moment 6 asistenţi sociali.

 

Astfel, în toți acești ani, Fundaţia pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale și-a adus contribuţia la dezvoltarea şi afirmarea asistenţei sociale ca ştiinţă, profesie şi artă. fdss

În afară de programul național #EuAdopt, Fundația pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale a derulat cu succes numeroase alte proiecte, de la Centrul de educație și îngrijire a copilului cu dizabilități Lizuca până la programul de îngrijire la domiciliu BătrânețiLiniștite.ro.

Mai jos, pe scurt, despre principalele noastre proiecte de care suntem mândri și care vorbesc despre seriozitatea echipei și de amplitudinea activităților pe care le gestionăm.


        ȘI TU POŢI SĂ TE IMPLICI!
Fundatia pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale prin programul EuAdopt.ro utilizeaza fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta pe website-ul nostru. Te informam ca ne-am actualizat politicile pentru a integra in acestea si in activitatea curenta a Fundatia pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date. Inainte de a continua navigarea pe website-ul nostru te rugam sa aloci timpul necesar pentru a citi si intelege continutul Politicii de Cookie și al Politicii de Confidențialitate. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru confirmi acceptarea utilizarii fisierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totusi că poți modifica în orice moment setarile acestor fisiere cookie urmand instructiunile din Politica de Cookie.