Print

Politica de Confidentialitate

Termeni generali

Fundatia pentru Dezvoltarea Serviciilor Sociale (“FDSS”) prin programul #EuAdopt respecta dreptul la intimitate si viata privata cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ale fiecarei persoane fizice care viziteaza acest site si, de asemenea, FDSS respecta si se conformeaza cu toata legislatia in vigoare referitoare la protectia datelor cu caracter personal. Aceasta politica defineste informatiile pe care FDSS le poate colecta si modul in care aceste informatii pot fi procesate. Acest document va ofera si instructiuni in cazul in care nu doriti ca datele dumneavoastra cu caracter personal sa fie colectate sau diseminate atunci cind vizitati site-urile FDSS.

 

Protectia Datelor cu caracter personal

FDSS prin programul #EuAdopt se obliga sa pastreze confidentialitatea datelor personale colectate prin intermediul site-ului http://www.euadopt.ro , conform Legii 677/2001, privind protectia datelor personale.

Persoanele inregistrate, in calitate de persoane vizate, au conform Legii 677/2001, urmatoarele drepturi:

-  dreptul la informare (art.12), dreptul de acces la date (art.13),

-  dreptul de interventie asupra datelor (art.14) si dreptul de opozitie (art. 15).

Inregistrarea pe site-ul https://www.euadopt.ro presupune luarea la cunostiinta a drepturilor mai sus mentionate si acordul ca datele personale sa fie folosite de catre FDSS chiar si in scopuri de marketing.

Furnizare voluntara de informatii va fi considerata si va reprezenta consimtamantul dumneavoastra expres ca datele dumneavoastra personale sa fie folosite de FDSS in conformitate cu termenii prezentei Politici de Confidentialitate. Daca nu doriti ca datele dumneavoastra sa fie colectate, va rugam sa nu ni le furnizati. Daca doriti ca datele dumneavoastra personale sa fie scoase din baza de date, ne puteti indica oricand acest lucru, prin contactarea pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.. Daca doriti sa va actualizati datele personale ne puteti contacta la adresa Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. .

Atunci cand ne trimiteti datele cu caracter personal, FDSS le poate utiliza in urmatoarele scopuri declarate, daca nu se specifica in alt fel:

-  stocarea si procesarea acelor informatii care ne permit o intelegere mai profunda a nevoilor consumatorilor sau modul in care FDSS poate imbunatati calitatea produselor sau serviciilor oferite;

-  FDSS poate utiliza informatia furnizata pentru a intra in contact cu dumneavoastra cu scopul de a raspunde unei solicitari, pentru a va putea oferi un serviciu pe care l-ati solicitat, sau in scopuri de marketing. FDSS poate furniza unei terte parti informatii generale dar nu individuale despre vizitatorii sau utilizatorii site-ului http://www.euadopt.ro (date statistice).

FDSS nu intentioneaza acum sau in viitor sa vanda, inchirieze sau sa comercializeze date cu caracter personal ale utilizatorilor acestui site unei terte parti.

Datele trimise pot fi transmise de catre FDSS catre alta companie afiliata, care este localizata in Romania. Prin continuarea accesarii acestui site, vizitatorii isi dau acordul implicit la acest transfer, in avans.

Cu toate acestea, FDSS nu va fi raspunzatoare in cazul in care date cu caracter personal care sunt furnizate in mod voluntar in sesiuni de discutii, schimburi de mesaje electronice, forumuri de discutii, blog, sau altele asemenea ce au loc pe acest site ar putea fi folosite de terti pentru a genera/transmite mesaje nesolicitate.

 

Protectia Datelor cu caracter personal - Minori

FDSS prin programul #EuAdopt nu are nici o intentie sa colecteze date cu caracter personal de la persoane fizice minore. Oriunde va fi cazul si oricand va considera necesar, FDSS va oferi instructiuni in mod specific minorilor pe acest site de a nu furniza astfel de date personale si/sau va lua masuri necesare de a asigura existenta consimtamantului parintilor sau tutorelui legal in cazul unor astfel de furnizari de date personale.

Parintii sau tutorii legali trebuie sa cunoasca faptul ca Politica de Confidentialitate guverneaza utilizarea de catre FDSS a datelor personale, dar ca toate datele furnizate voluntar de catre minori in sesiuni de conversatii electronice, blog, mesaje electronice (e-mail) sau forumuri de discutii ar putea fi utilizate de catre terte persoane in a genera mesaje nesolicitate. FDSS recomanda tuturor parintilor si/sau tutorilor legali sa informeze si sa instruiasca minorii cu privire la utilizarea responsabila si in siguranta a datelor personale in momentul folosirii Internet-ului.

 

Informatii suplimentare care se colecteaza automat

In anumite situatii, FDSS prin programul #EuAdopt poate colecta in mod automat (deci nu prin inregistrare voluntara) informatii cu caracter tehnic si nu datele de identificare ale utilizatorului, in momentul accesarii unui site al FDSS. Acest tip de informatie tehnica poate fi, dar nu se reduce la:

- tipul de browser Internet folosit,

- sistemul de operare al computerului folosite de utilizator,

- IP-ul sau denumirea domeniului sau a gazdei domeniului din care utilizatorul s-a conectat la site-urile FDSS

 

Informatii stocate automat de computerul dumneavoastra – Cookies

In momentul accesarii unuia dintre site-urile FDSS, putem stoca un volum de informatii in computerul dumneavoastra. Aceasta informatie este in forma de “cookie” sau un fisier de date similar cu acesta si acest lucru ne poate ajuta pe noi in mai multe moduri. Acest “cookie” ajuta FDSS sa construiasca si sa rafineze continutul site-ului in functie de interesele si preferintele utilizatorilor.

In structura fiecarui browser Internet exista posibilitati de a sterge “cookies” de pe hard-drive, de a bloca primirea de “cookies” sau de a primi un mesaj in momentul in care un “cookie” este stocat in calculatorul dumneavoastra. Va recomandam sa studiati instructiunile de utilizare ale browser-ului Internet pe care il utilizati pentru o mai buna intelegere si utilizare a acestor functii.

 

Confidentialitate

Aceasta declaratie de confidentialitate este valabila pentru toate site-urile si domeniile aflate în proprietatea FDSS.

1. Culegem urmatoarele tipuri de informatii

Prezenta declaratie de confidentialitate se refera la culegerea de date care nu sunt personale si rapoarte agregate.

Informatiile care nu sunt personale, sunt date privind utilizarea si functionarea serviciilor. Aceste date nu sunt asociate cu o anumita persoana. FDSS culege si analizeaza aceste date pentru a evalua modul în care vizitatorii utilizeaza site-urile FDSS.

Aceste date se refera la paginile vizitate ale site-urilor FDSS , URL unice, în cadrul FDSS , tipul browser-ului si adresa IP. Majoritatea datelor care nu sunt personale se culeg prin fisiere cookie sau alte tehnologii de analiza. Paginile FDSS utilizeaza fisiere cookie’s pentru analiza datelor si servicii de personalizare. FDSS amplaseaza reclame si pe alte site-uri. Este posibil ca acestea sa foloseasca fisiere cookie.

2. Intimitatea copiilor

FDSS se angajeaza sa apere dreptul la intimitate al copiilor si recomandam parintilor si tutorilor sa urmareasca activitatile si interesele online ale copiilor lor. FDSS nu recurge în cunostinta de cauza la culegerea de informatii de la copii sub 13 ani si nu îsi adreseaza site-urile acestor copii.

3. Cum folosim informatiile dumneavoastra

FDSS utilizeaza informatiile personale pentru a va oferi servicii si pentru o mai buna întelegere a nevoilor si intereselor dumneavoastra. Concret, utilizam informatiile pentru a comunica cu dumneavoastra, a va oferi servicii si suport, a va tine la curent cu serviciile si beneficiile, a personaliza ofertele si unele site-uri FDSS. Ocazional putem folosi informatiile pentru a lua legatura cu dumneavoastra în scopul unor cercetari de piata referitoare la produsele si serviciile FDSS. Datele care nu sunt personale sunt agregate pentru întocmirea unor rapoarte privind posibilitatile de utilizare, performantele si eficienta site-ului FDSS. Acestea servesc îmbunatatirii experientei clientilor, a posibilitatilor de utilizare si a continutului site-ului.

4. Cu cine partajam informatiile dumneavoastra

FDSS nu va vinde, închiria sau concesiona altora informatiile dumneavoastra personale. FDSS nu va partaja cu nimeni informatiile dumneavoastra personale. Exceptie fac cazurile în care solicitati produse sau servicii. Va vom cere permisiunea în momentul în care ne veti trimite informatiile. FDSS partajeaza informatii despre clienti cu unitati si companii care lucreaza în numele nostru, dar numai în conditiile descrise mai sus.

5. Deciziile dumneavoastra

În afara de produse si servicii, FDSS prin programul #EuAdopt va pune la dispozitie diverse informatii. Puteti solicita informatii despre produse si servicii, precum si comunicari de marketing despre FDSS. Comunicarile FDSS pot contine informatii despre produsele noi, oferte speciale sau invitatia de a participa la un curs de informare. Puteti alege mijlocul prin care FDSS va transmite aceste informatii: e-mail sau telefon. Vom face tot ce va depinde de noi pentru a va respecta optiunile. 

6. Accesul la informatiile dumneavoastra si exactitatea acestora

FDSS face eforturi pentru a mentine exacte informatiile personale. Am implementat tehnologii, procese de management si politici în acest sens. Pentru a va proteja intimitatea si securitatea, vom face toate eforturile rezonabile pentru a va verifica identitatea (parola si identificator de utilizator) înainte de a va permite accesul la date. Unele zone ale site-urilor FDSS sunt accesibile doar anumitor persoane, verificarea facându-se prin intermediul parolelor si al altor identificatori.

7. Pastrarea informatiilor dumneavoastra în conditii de siguranta

FDSS isi ia angajamentul de a proteja informatiile pe care ni le comunicati si protejeaza informatiile culese prin proceduri fizice si manageriale menite sa previna accesul neautorizat si divulgarea datelor, sa mentina exactitatea datelor si sa asigure utilizarea corespunzatoare a informatiilor.

8. Schimbarile acestei declaratii

Daca apar schimbari ale clauzelor Declaratiei de confidentialitate FDSS, le vom publica în acest document si vom actualiza data ultimei modificari. Astfel veti putea sti in orice moment ce fel de date culegem online, cum le utilizam si care sunt optiunile dumneavoastra.

Ultima actualizare - ianuarie 2019