Cum te ajutăm
Sub umbrela programului național #EuAdopt găsești următoarele activități:
Centrul pentru Asistență și Suport în Adopții sau C.A.S.A. este locul unde interacționezi cu echipa noastră. De când ne treci pragul, un Responsabil de caz dedicat ție te va însoți pe tot parcursul preadopției, adopției efective și postadopției, atât timp cât vei considera necesar. Ai la dispoziție asistenți sociali cu experiență, psihologi, traineri și o întreagă infrastructură pregătită cu atenție la detalii. Suntem la dispoziția ta pe cât posibil la ore accesibile ție, după programul tău de muncă și în weekenduri.
Grupul de Suport Adoptă Legal-Despre Adopția Copiilor în România, comunitatea celor care parcurg un drum similar cu al tău sau care au depășit cu bine această perioadă și îți împărtășesc din sfaturile lor valoroase. Tot ca membru al comunității noastre ai acces la discuții, întâlniri, poți cere sfatul specialiștilor în psihologie, parenting, nutriție etc.
Un univers informațional format din platformă web, pagini de social media, publicații, suporturi de curs și multe altele. Ai acces la informații prompte, variate și exclusive despre adopții, parenting și tot ce este conex. Interviuri cu factorii de decizie, cu personalități din țară sau din străinătate, cu specialiști și alți părinți. Materialele de curs le poți accesa și în format electronic, pe lângă cele primite în cadrul seminariilor periodice.
Cursuri, seminarii, webinarii și întâlniri informale, cele mai multe dedicate exclusiv membrilor #EuAdopt, în cadrul cărora aflii de la specialiști cum să te pregătești să devii părinte. Și apoi cum să îți construiești familia pe care ai visat-o când ai plecat pe acest drum îndrăzneț. Vei primi răspunsuri la întrebări pe care nu te gândeai să le adresezi și sfaturi pe care nu ți le spune de obicei nimeni.
Consilierea psihologică și grupurile de suport pentru părinți, copii și familii sunt activitățile în a căror pregătire am pus multă grijă înainte de a lansa programul #EuAdopt. Credem în consiliere și sprijin individual, de aceea ne luăm timp să îți fim la dispoziție când ai nevoie.
Activități conexe serviciului de adopție, cum ar fi sprijinirea, promovarea și sponsorizarea unor centre de plasament astfel încât șansele spre adopție ale acelor copii să crească.
Eforturile noastre pentru strângerea de fonduri nu se concentrează pe procesul adopției, ci pe sprijinirea cât mai timpurie a celor mici pentru integrarea cât mai rapidă, ușoară și cu succes în familii iubitoare. Când alegi să sprijini proiectul #EuAdopt investiția ta de orice fel, de la bani, obiecte, servicii sau timpul tău ca voluntar, sunt direcționate în viitor.
Formarea asistenților maternali este una dintre prioritățile noastre, având în vedere aceeași investiție în sprijinirea copiilor pentru o viață normală. Un asistent maternal bine educat și la curent cu tehnicile moderne de parenting va asigura la rândul său un viitor mai frumos pentru copii pe care îi are în grijă.
Campanii de informare și conștientizare adresate copiilor, chiar și celor care știu că au fost adoptați, părinților adoptatori și celor biologici, dar și comunității în care trăim, uneori încă reticentă la acest subiect sensibil.