Până recent, când îmbunătățirea cadrului legislativ a permis o mai bună cooperare între autorități și societatea civilă în domeniul adopțiilor, greutatea cu care viitori părinți reușeau să strângă informațiile despre procedura adopției a dus la tot felul de mituri sau zvonuri descurajatoare.

Noi, la #EuAdopt îți arătăm că totul poate fi mult mai simplu!

"Lumea spune că... sunt prea mulți pași de parcurs până la finalizarea adopției

În martie 2016 Autoritatea de profil (ANPDCA ) din subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice a adus cu contribuția organizațiilor neguvernamentale importante îmbunătățiri Legii 273 privind procedura adopției. S-a reușit în principal simplificarea procedurii de adopție și implicit o mai bună funcționare a sistemului, pe care specialiștii din domeniu ți le pot explica în mod gratuit.

Spre exemplu, la Centrul pentru Asistență și Suport în Adopții  din București care funcționează în cadrul programului #EuAdopt vei avea în permanență un Manager de Caz dedicat ție, pe tot parcursul adopției. Într-un program dedicat exclusiv nevoilor tale vei primi de la juriști, psihologi și asistenți sociali răspunsuri la întrebări pe care nu te-ai gândit să le adresezi până acum, sau ți-a fost poate teamă să le rostești. Poți găsi acum răspunsuri la întrebări din perioada preadopției până la perioada postadopției, când începi viața de părinte.


        ȘI TU POŢI SĂ TE IMPLICI!