Dicționarul adopției - P
Pe parcursul procesului de adopție întâlnești tot felul de termeni pe care este bine să îi înțelegi.
Pentru a fi corect și complet informată, #EuAdopt a construit în premieră în România un DICȚIONAR al celor mai des folosite cuvinte care au legătură cu adopțiile, termeni folosiți și de echipa noastră când interacționați. Poți accesa Dicționarul oricând pe portalul www.euadopt.ro și ne poți chiar ajuta să îl dezvoltăm scriindu-ne propunerile tale de cuvinte și/sau definiții noi la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..
O listă alfabetică a tuturor termenilor găsești aici: Dicționar A-Z
Sau caută direct litera care te interesează:
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
P
Postadopția
Este un lucru firesc pentru familiile adoptive nevoia de sprijin și servicii post-adopție.
Experiența cu familiile adoptive a arătat că toați membrii familiei pot beneficia de un anumit tip de sprijin după finalizarea procedurii de adopție. #Euadopt oferă ateliere, workshop-uri, cursuri, terapie individuală ăsau de grup pentru crearea unui atașament sănătos si menținerea ori crearea unui mediu familial echilibrat pentru dezvoltarea copilului.
Preadopția
A avea un copil fie natural, fie prin adopție nu este o decizie pe care o luați de unii singuri. Consultați-vă cu membrii familiei, deaorece este un process care implică suportul moral și sprijinul tuturor membrilor pentru a crea un mediu cât mai sigur și mai călduros pentru copilul pe care îl veți adopta. Acceptare este esențială pentru copiii adoptați, pentru ca aceștia să se integreze cu ușurință în noua familie și ostilitate ar fi nedreaptă și față de familia dumneavoastră și față de noul membru de asemenea. Totodată întâlnirea cu un consilier în adopții vă va ajuta să înțelegeți mai bine dacă adopția este cea mai potrivită opțiune pentru familia voastră.
Psiholog
Psihologul este o resursă pentru echilibrul oricărei familii, iar suportul de tip psihologic este în primul rând un demers educaţional. Aşa cum învăţăm ce anume trebuie să mâncăm pentru a fi sănătoşi, ce este esenţial să facem la locul de muncă pentru a avea randament, similar putem învăţa principii şi metode care să ne ajute să rămânem părinţi competenţi şi relaxaţi pentru copiii noştri. Cel mai adesea mergem la psiholog când dificultăţile sunt deja severe, când viața noastră personală, socială şi profesională este profund afectată. Şi, chiar şi atunci, mergem cu speranţa că vom primi „sfatul-minune” care ne va scăpa rapid de probleme. #EuAdopt îți pune la dispoziție psihologi experimentați pentru a aborda din timp orice posibilă problemă a copilului, a cuplului de părinți sau a întregii familii.